Adventurespejd

Billede fra Alligatorløbet, et af de fysisk hårde løb inden for adventurespejd.

I troppen er det vigtigt for os at spejderne også får oplevelser uden for gruppens regi. En af de ting, der giver både uforglemmelige oplevelser og gode erfaringer, er adventurespejd. 

Adventurespejd er en fællesbetegnelse for en række spejderløb, der typisk forløber over en weekend. Løbene er arrangeret af nogle enormt passionerede spejdere. Der lægges fokus på oplevelser, udfordringer (fysisk og psykisk) og sammenhold.

En liste over de mest kendte løb kan findes på adventurespejd.dk

Læs desuden artiklen om adventurespejd på DDS’ hjemmeside: dds.dk/adventurespejd


Her følger en beskrivelse af nogle af de adventurespejd-løb, som vi allerede har erfaringer med:

Dilleløbet

Dilleløbet er et løb for hold på 2. Det foregår på Sjælland (i Gribskoven nord for Hillerød), og er således nemt at komme til. Løbet henvender sig til alle tropsspejdere der har været i troppen mere end et års tid. Dilleløbet er kendt for at have fokus på fantasirammen. På Dilleløbet er der typisk både madpost, gennemgående opgave, hike, vandaktiviteter i en eller anden afskygning, og overnatning. Alt i alt et godt begynderløb. 

Fenrisløbet

Apokalypseløbet

Hold på 4-5 personer, idéelt for den ældste del af en patrulje. Apokalypseløbet sørger for vilde oplevelser og gode historier, men man skal samtidig gå længere end på Dilleløbet. Der er madpost, men overnatning må man selv finde ud af – hvis man tør! På “Apo” er der nemlig fangere i form af ældre spejdere, og jo flere gange man bliver fanget, jo færre point får man.

Nathejk

Nathejk er samme holdstørrelse, alder, og kilometerantal som Apo, men her er der hverken madpost eller fokus på fantasiramme. Nathejk fokuserer på “smuglerløbet”, og på dette løb gælder det virkelig om at kunne gemme sig. 

Solaris

Solaris har ry for at lave de suverænt mest opsigtsvækkende aktiviteter (blandt andet kan nævnes rapelling ned fra Field’s og helikoptere ude over åbent vand). Men løbet er hårdt, og det idéelle hold er her bestående af kun patruljeledere. Holdstørrelsen er bedst 5 personer.

Alligatorløbet

Hold på 2 personer. Det fysisk mest udfordrende løb, simpelhen fordi det fordi det foregår i Sverige i februar. Fra 16 år og op.

 


Adventurespejd ligaen