Spejdernes Genbrug

Oprettelse og Tilmelding

  1. Find ”Spejdernes Genbrug” og menupunktet ”Vagtplan og tilmelding”.
  2. Kun første gang: ”Opret en ny brugerkonto”. Afvent aktiveringsmail. Aktivér via link.
  3. Find en vagt, der passer dig. Se arbejdsbeskrivelser for tømmehold og hentehold.
  4. Tilmeld dig vagten ved at trykke på ”Ny tilmelding”.
  5. 24 timer inden ens vagt vil man få en påmindelsesmail fra systemet. Påmindelsen indeholder de sidste detaljer mht. afhentning af nøgle osv.

Bæredygtighed

Når vi aflægger Spejderløftet lover vi bl.a. at værne om naturen. I Mjølner Gruppe tror vi på, at passe på naturen indebærer mere end at lade være med at smide vores affald, når vi er på lejr.

Derfor arbejder vi aktivt med bæredygtighed og genbrug både i det daglige spejderarbejde og gennem Spejdernes Genbrug.

Når vi genbruger slipper vi for at producere nyt – og dermed sparer vi på de ressourcer der skal til for at fremstille et produkt, ligesom vi sparer miljøet og naturen for affaldet.

Vi kan prædike genbrug og bæredygtighed nok så meget – men vi tror på ”learning by doing”, og derfor deltager vi også i Spejdernes Genbrug.

Spejdernes Genbrug

Mjølner er en del af Spejdernes GenbrugSpejdernes Genbrug har i mange år fungeret som en støtteorganisation for spejderne i Farum og Værløse. Hver dag året rundt indsamler spejdere og deres forældre donerede effekter og kører dem fra ”laden” på genbrugspladsen i Farum til ”hallen”.

Den 1. lørdag i hver måned holder man åbent i hallen, hvorfra de 25 boder sælger alskens effekter. Und dig selv oplevelsen at tage på loppemarked i hallen. Skulle du fortabe dig helt i de mange ting, findes en lille café, hvor du kan få pusten igen!

Organisationens overskud fordeles hvert år til spejderarbejdet og velgørende formål. Det bliver til omkring 75.000 kr. om året – til hver af de deltagende spejdergrupper.

Du kan læse mere om spejdernes genbrug på www.spejdernesgenbrug.dk.

Mjølner Gruppes rolle

Da vi er 8 spejdergrupper, har vi i Mjølner Gruppe hver 8. uge til opgave at tømme genbrugshuset på genbrugspladsen i Farum. Her bliver indleveret alt mellem himmel og jord, så det er et hus fyldt med gode historier. Vi forventer, at alle spejdere og deres familier deltager i arbejdet. Det er en god anledning til at børn og forældre kan tale med hinanden om, hvorfor det er vigtigt at vi passer på miljøet. Desuden finder man ofte sjove, gamle ting – så måske bliver det også en snak om de gode gamle dage?

Desuden kører vi 3 henteture, ligeledes hver 8. uge, hvor private kan få hentet større møbler af spejderne.

Vi er mange spejdere i Mjølner Gruppe – og derfor er alle vagter dækket ind, når bare hver spejder melder sig til én vagt i løbet af et år.

Vi har et smart system tilgængeligt via hjemmesiden, hvor du tilmelder dig. Systemet holder styr på vagttilmeldinger og sender automatiske påmindelser ud. Du skal selvfølgelig ikke gøre det alene, så du kan også se i systemet, hvem af dine spejderkammerater, du skal gøre det sammen med.

Selvom idéen om genbrug og bæredygtighed burde være nok i sig selv, er vi heldige, at genbrugsarbejdet giver et væsentligt økonomisk tilskud til gruppen. Det er med til at sikre et kontingentet så lavt som muligt, samtidig med at der er mulighed for at lave gode, sjove og spændende aktiviteter og ture herunder sommerlejre.