Udfordringstur 2015

Er du klar til at tage udfordringen op?
En weekend i udfordringernes tegn

I januar var juniorspejderne (10-12 år) på udfordringstur. Blandt udfordringerne fandt de både en 20 km-vandretur, en smagsprøve på rosenkål og udspring fra en tyvefodscontainer midt om natten med bind for øjnene…

Men hvad er udfordringer egentligt for noget – og bliver vi alle sammen udfordret af de samme ting? Efter en weekend i udfordringernes tegn var svaret klart for juniorspejderne – hvis du møder én, skulle du tage at spørge dem!

Gennem weekenden blev spejderne (og lederne!) udfordret på lidt af hvert. For nogle var en 20 km-vandretur en udfordring – mens andre skulle udfordres til at rulle en tur i sneen i badetøj. For nogle var de fysiske udfordringer barnemad – mens det at smage på rosenkål, dadler, kalvetunge, ostebord og kaffe var nærmest uudholdeligt. For nogle var udfordringen at røre ved noget de ikke kunne se – mens det for andre var en udfordring at hoppe ud fra en tyvefodscontainer med bind for øjnene. For nogle var det en udfordring at plukke en fjer af en høne – for andre var det en udfordring at tage tarmene ud af den. For nogle var det en udfordring at give slip på ”alt det jeg ikke kan” og sige ”JA!” – mens det for andre var en udfordring at sige ”NEJ!” når grænsen var nået.

Fælles for alle turens deltagere var dog højdepunktet: At få det eftertragtede kongemærke som bevis på, at vores juniorer er seje nok til at tage udfordringen op!

Juniorledernes konklusion står i hvert fald lysende klar, og kan ikke gentages nok: Du kan dobbelt så meget som du tror og ti gange så meget som din mor tror!

Juniornes udfordringstur 2015