Solarisløbet 2011

I troppen har vi fokus på adventurespejd – og i den forbindelse er målet, at mange flere af vores spejdere skal have adventurespejdoplevelser. I august 2011 deltog Johannes på Solarisløbet – her er hans beretning fra starten på Danmarks hårdeste spejderløb.

Spejdere deltager i Solarisløbet 2011

En ikke tilfældig fredag klokken 19:20 ankommer jeg med jetlag til Den Sorte Diamant I København. Lettere forvirret over at få at vide, at det er et af Danmarks hårdeste spejderløb og så starte løbet med at få serveret pindemadder, bliver jeg og de omkring 70 andre patruljer ledt ind I en kæmpe sal til konference omkring sammenlægningen af de 5 spejderkorps, der er årets tema for Solarisløbet (og en Medina-koncert). Midt i konferencen skal vi fremvise vores super dubber übber lækz foropgave, der består af en ny uniform til det sammenlagte spejderkorps (som nu hedder ”De danske spejdere – World of Investments” hmm?). På catwalken går mange lækre og charmerende spejdere iført deres bud på ny uniform, bl.a. Togaer og heldragter bliver fremvist. Den nye hovedsponsor for DDS-WOI kommer ind (mens jeg bemærker, der går politi og bodyguards ved siden af, hvor vi sidder) og præsenterer alle de gode ting World of Investments vil bringe til DDS. Til at afslutte med åbner hovedsponsoren for pressen. Der kommer nogle kritiske spørgsmål omkring WOI’s andre selskaber som er beskyldt for børnearbejde (men nej det er ikke børnearbejde vel? Det er jo et ”fritidsjob”) og ulovlig organdonation. Til sidst bliver en af journalisterne så ophidset at han angriber hovedsponsorens repræsentant, men bliver hurtigt tæsket og skudt af en bodyguard. Medina blev desværre aflyst, men min patrulje holdt modet oppe for vi havde heldigvis Medina på vores Ipod (og Rebecca Black)

Det var blot starten på årets Solarisløb ud over det kom der alt lige fra speedbåde, trekronerfortet, køleboksfremstilling, polititræning, paint-ball, dissekering af svinehjerter på Riget samt andre aktiviteter i kældergangene og…. ikke mindst rapelling fra taget af Fields klokken 6 om morgenen.

Om Solarisløbet
Solaris blev i 2004 kåret til Danmarks hårdeste spejderløb i DDS’ ungdomsmagasin ”TRACK”.

Man skal være fyldt 14 år for at deltage.
Solarisløbet foregår altid den sidste weekend i august.
Læs mere om Solaris på Solarisløbets hjemmeside